13 februar 2012 PDF Ispis E-mail
Administrator   
Monday, 13 February 2012
Tokom noći 12-13 februar zabilježene nove padavine snijega. Ekipe Komunalca na terenu, radile na pluženju snijega koji je dopadavao tokom noći i jutarnjih sati. Posipane su ogromne količine posipnog materijala, kako bi se spriječilo pojavljivanje poledice na saobraćajnicama I prioriteta. Rađeno je i na saobraćajnicama II prioriteta koje vode ka prigradskim MZ. Dopadavanje snijega tokom noći i jutarnjih sati ne dozvoljava značajniji pristup mehanizaciji saobraćajnicama III prioriteta, u naseljima....

Lijeva i desna strana brda (padinska naselja) u gradu se rade spram mogućnosti i broja angažovane mehanizacije. Obzirom na broj saobraćajnica u lijevoj i desnoj strani brda raščišćavanje ide sporije.
 
Odvoz smeća ide otežano, uglavnom u visinskim zonama, prouzrokovano novim količinama snijega koje su pale tokom noći i jutarnjih sati. Otežan je pristup i snijegom zatrpanih kontejnera, te apelujemo na građane da svoje smeće ravnomjerno raspoređuju u kontejnere locirane ispred svojih objekata. Veći broj kontejnera ostaje prazan, zbog zatvorenih poklopaca prekrivenih snijegom, dok ostali kontejneri ostaju pretrpani, što u značajnoj mjeri otežava rad samih radnika na terenu. Još uvijek je na snazi vanredan , reduciran odvoz smeća, gdje pri normalnom radu kapacitet kamiona ne može podnijeti količine komunalnog  otpada, koje su nastale otežanim radom zadnjih dana,  tako da se odvoz smeća vrši pojačanim radom u dvije smjene, kako bi se što uspješnije odgovorilo zahtjevima sa terena. Očekujemo, prema vremenskoj prognozi, stabilizaciju vremena tokom sedmice, tako da će se pokušati normalizovati stanje na terenu, kada se tiče odvoza komunalnog otpada.

 

+/-
Komentiraj
Ime:
Email:
 
Naslov:
 
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
+/- Komentari
Dodaj Novi Traži

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Tuesday, 14 February 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

DIMNJACARSKA SLUZBA

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2018. - 31.12.2018. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SUBREC

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević