OKONČANA AKCIJA PROLJETNOG PRIKUPLJANJA I ODVOZA KRUPNOG I KABASTOG OTPADA IZ DOMAĆINSTAVA PDF Ispis E-mail
Administrator   
Monday, 25 June 2012

 JKP „Komunalac“ Tuzla je u mjesecu aprilu, maju i junu uspješno realizovao akciju proljetnog prikupljanja i odvoza krupnog i kabastog otpada iz domaćinstava. Akcija je sprovedena na području cijele općine Tuzla uz saglasnost i pomoć članova savjeta iz 40 mjesnih zajednica.

Građani su bili obavješteni putem svojih mjesnih zajednica o terminu odvoza krupnog i kabastog otpada sa tačno utvrđenim vremenskim okvirom, kako bi se izbjegao negativan vizuelni efekat nastao od krupnog i kabastog otpada pored posuda za komunalni otpad. Zajedno sa povjerenicima mjesnih zajednica utvrđena su sabirna mjesta na kojima se ovakva vrsta otpada odlagala. Na cijelokupnoj regiji općine Tuzla, bilježimo prilično nezavidan odziv građana, i relativno malu količinu prikupljenog kabastog otpada, iako je sama akcija organizovana u proljetnim danima, kada je obično vrijeme čišćenja i uređivanja domova. Na prilično slab odziv građana utiče i generalno loša navika korisnika naših usluga, da suprotno Odluci o komunalnom redu općine Tuzla, svoj krupni i kabasti otpad odlažu u posude za komunalni otpad (kontejnere), ili pored kontejnera u danima nepredviđenim za prikupljanje i odvoz, a da prije toga nisu obavjestili JKP „Komunalac“ o namjeri iznošenja dotrajalih predmeta, namještaja, sanitarne opreme, koja se ne klasifikuje kao kućni komunalni otpad, koji se odvozi prema ustaljenom programu odvoza komunalnog otpada.

Podsjećamo građane da se pod krupnim i kabastim otpadom podrazumjevaju predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su, najčešće, dotrajali predmeti iz domaćinstava, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično. Krupnim i kabastim otpadom se ne smatra: iskopni materijal, građevinski otpad, šut, šljaka, pepeo, ostaci vozila (karoserije) te zeleni otpad.

Ovim putem apelujemo na korisnike naših usluga, da krupni i kabasti otpad iz domaćinstava ne ostavljaju pored kontejnera, van termina organizovane akcije prikupljanja istog (proljeće, jesen), jer prema Komunalnom redu općine Tuzla takav način odlaganja krupnog otpada nije dozvoljen. U slučaju da se korisnici naših usluga žele riješiti krupnog i kabastog otpada, van organizovanog termina, u obavezi su kontaktirati RJ Odvoz smeća (035 302 577) i dogovoriti termin odvoza, kao i lokaciju prikladnu za utovar.

+/-
Komentiraj
Ime:
Email:
 
Naslov:
 
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
+/- Komentari
Dodaj Novi Traži

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Monday, 25 June 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

DIMNJACARSKA SLUZBA

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2018. - 31.12.2018. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SUBREC

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

Gostiju online: 1

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević