August 2012 PDF Ispis E-mail
Administrator   
Friday, 24 August 2012

U proteklom periodu sve radne jedinice JKP Komunalac Tuzla, i pored otežanih uslova prouzrokovanih tropskim vručinama, uspješno odgovaraju postavljenim zadacima. Radnici i mehanizacija Higijene grada rade na uređenju i uklanjanju otpadaka sa asfaltnih javnih površina, mašinskom metenju i pranju saobraćajnica tehničkom vodom (uglavnom u noćnim satima), kao i dostavi pitke vode stanovništvu u sušom ugroženim naseljima, uglavnom u visinskim zonama općine Tuzla, a sve  u koordinaciji Službe za komunalne poslove i Civilne zaštite općine Tuzla.

Sa dostavom  pitke vode u pojedinim naseljima se krenulo od 20.07.2012, a sa današnjim danom je dostavljeno preko 200 tura (8m3) autocisternama u vlasništvu JKP Komunalac Tuzla. Uglavnom su to lokacije Breške, Gornja i Donja Obodnica, Dokanj, Kosci, Crno Blato, Tetima, Šabani, Avdibašići, 3 Dragunje, Gornja i Srednja Lipnica, Požarnica, Čaklovići, itd...

Radnici Parkova pored redovnih poslova na održavanju zelenih površina intenzivno rade na uređenju Centralnog parka, a jedan broj izvršilaca je angažovan i na uređenju putnih pojasa na saobraćajnicama koje su pod ingerencijom općine Tuzla. Trenutno se radi na putnom pojasu koji gravitira MZ Kiseljak.

Odvoz smeća radi prema programu rada, osim što je radno vrijeme pomjereno u rane jutarnje sate zbog vremenskih neprilika.

Određen broj izvršilaca iz redovnog održavanja je prema nalogu i programu rada Službe za komunalne poslove općine Tuzla angažovan na izmjeni dotrajalih i devastiranih drvenih segmenata (štafli) na parkovskim klupama. Neke od lokacija urađenih u proteklom periodu su parkovske klupe oko fontane na Slatini, Brčanskoj Malti, instalaciji određenog broja novih klupa na Stupinama, Armije BiH, izmjena dotrajalih drvenih segmenata na jednom dijelu klupa koje su instalirane na Trgu Slobode, itd, što će se svakako nastaviti i u narednom periodu.

Uskoro će gore nabrojani radovi biti propraćeni i bogatom fotogalerijom. 

+/-
Komentiraj
Ime:
Email:
 
Naslov:
 
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
+/- Komentari
Dodaj Novi Traži

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Monday, 03 December 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

DIMNJACARSKA SLUZBA

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2018. - 31.12.2018. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SUBREC

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

Gostiju online: 4

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević