5 februar 2012
Sunday, 05 February 2012

Tokom dana (5 februar 2012) nastavljeno je sa radom zimske službe Komunalca na uklanjanju snijega sa saobraćajnica i posipanju abrazivnog materijala.

Mašinsko pluženje i posipanje je radjeno na potezu:

- Tetima-Hidani-Nikolići-Breške-G.iD.Obodnica-Avdibašići -Trstje-Grebnica-Lipnica

- Grabovica-Križani

- Put Breza-Kula-Ši Selo (B.Radića, Vukovarska, Zlokovac, Vakufska, Put Panorama)

- Orašje

- Požarnica (naselje Trakilovići)

- Vilušići

Mašinsko pluženje na potezima:

- Slavinovići naselje, Branilaca BiH, Alekse Šantića, Ismeta Mujezinovića

- Stupine, Aleja A.Izetbegovića

Dodatno solenje saobraćajnica na I prioritetu u gradu, sjeverna i južna magistrala, kao i prilazi bolnicama

U toku su radovi i sa dodatno angažovanim mašinama za uklanjanje snijega na lokalnim putevima koji se vežu na glavne saobraćajnice na potezu MZ Kiseljak, Ljubače i Husino, kao i MZ Lipnica (sve tri Lipnice), te visinske zone u MZ Centar (Kozlovac, Igmanskog Marša, Tubesija, Hamdije Pozderca, Altumbabići)

Nastavljeni su radovi na mašinskom i ručnom uklanjanju snijega sa pješačkih zona, trotoara.

 
4-5 februar 2012
Sunday, 05 February 2012
U noći sa 4 na 5 februar mehanizacija JKP Komunalca je radila na raščišćavanju snijega i posipanju abrazivnog materijala na sljedećim lokacijama/potezima:
Pasci, Husino, Mandići, Rasovac do Hrustine šume, Paša Bunar, R.Vikića, Više bazena u Moluhama, Meme Suljetovića, Save Kovačevića, Zenička, Put Deponije Desetine, Miračev Sokak, i drugo.
Rađeno je takodjer na uklanjanju snijega na saobraćajnicama u krugu UKC-a, kao i putne komunikacije oko Doma Zdravlja.

Rasplužene i proširene su sjeverna i južna saobraćajnica, te uređene raskrsnice od zgrade Vodovoda do Brčanske Malte, te na Južnoj magistrali od 15 Maja do Omege, koje se nisu stigle uraditi tokom dana 4 februara. Mašinski su rađeni trotoari od Zikompa do Brčanske malte i od Brčanske Malte do Hotela Tuzla.
Opširnije...
 
4 februar 2012
Saturday, 04 February 2012

Tokom noći sa 3. na 4. februar 2012 zabilježene su nove snježne padavine (novih cca 30cm) što je u značajnoj mjeri otežalo situaciju na terenu i otežalo rad zimske službe JKP Komunalac Tuzla.

Sve saobraćajnice koje su rađene prethodnog dana, a pripadaju IiII prioritetu su se morale nanovo raditi, tokom noći i cijeli dan 4 februara. Obzirom da se intenzitet padavina ne smanjuje, predviđamo da će se i tokom noći (4/5 februar) morati ponovo angažovati na istim saobraćajnicama, kako bi se omogućila prohodnost. Moramo napomenuti da u ovakvim situacijama, kada padnu velike količine snijega za kratko vrijeme, i iste ne prestaju, dužnost je obezbjediti prohodnost za saobraćajnice I i II prioriteta, a po omogućenoj prohodnosti, prilazi se dodatnom uređenju situacije na terenu. Rezultati na terenu uveliko zavise i od temperature, jer niska temp. dodatno pravi problem jer umanjuje efekat djelovanja abrazivnog materijala.

Opširnije...
 
3 februar 2012
Friday, 03 February 2012

 U noći 2 februara, oko 2200 sata snijeg je intenzivno počeo padati, te je dežurna služba zimskog održavanja JKP Komunalac Tuzla tokom cijele noći radila na pluženju snijega i posipanju abrazivnog materijala po saobraćajnicama I prioriteta. Obzirom na jak intenzitet padavina koje su još uvijek u toku, te prema vremenskoj prognozi isti neće biti smanjen narednih dana, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su pod vanrednim režimom rada, uz dodatno angažovano ljudstvo i iz drugih radnih jedinica JKP Komunalca.

Opširnije...
 
18 jan 2012
Wednesday, 18 January 2012
U noći sa utorka na srijedu (17/18 januar 2012) zabilježene su manje snježne padavine na području općine Tuzla, te su mašine za zimsku službu tokom noći vršili posipanje abrazivnog materijala po saobraćajnicama u nadležnosti JKP Komunalac Tuzla. Na svim dionicama bilo je neophodno i pluženje snijega. Sve saobraćajnice su prohodne.
 
Mapa postavljenih posuda za komunalni otpad
Friday, 12 November 2010
 Na području općine Tuzla JKP Komunalac ima 1245 poredanih posuda (1,1m3) za odvoz komunalnog otpada, raspoređenih po naseljima. Na mapi možete pogledati raspored svih posuda, osim dijelova općine koji nisu ucrtani na mapi. (Husino, Mramor, Lipnica, Gornja Tuzla, Solina, itd). U skorije vrijeme će se dodatno redati izvjestan broj posuda, što ćemo svakako propratiti i putem ovog portala. Na sljedećem linku možete pogledati mapu. link  
 
Deponija Desetine
Tuesday, 28 September 2010

Projekat upravljanja čvrstim otpadom Tuzla, na lokalitetu deponije Desetine uspješno okončan.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 109 - 120 od 130

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević