Kompost?
Sunday, 25 April 2010

 Kompost (eng. compost), poznat kao „braun đubrivo“, predstvalja organsku materiju razgrađenu aerobnim putem. Koristi se u vrtlarstvu, hortikulturi i agrokulturi kao poboljšivač zemljišta i đubrivo. Takođe se koristi za kontrolu erozije, poboljšivač zemljista i potoka, konstrukciju močvara i kao prekrivač deponija.

 

Opširnije...
 
RECIKLAŽA?
Sunday, 25 April 2010

 Reciklaza je izdvajanje materijala iz otpada i njegova ponovna upotreba. Sakupljanje otpada, izdvajanje, rerada i izrada novog proizvoda su karike u lancu reciklaþe. Otpad nije dovoljno samo smanjivati i izbjegavati. Potrebno ga je razdvajati na mjestu nastanka prema vrstama otpadaka jer samo odvojeno sakupljeni otpad moze se iskoristiti.

 

 

Opširnije...
 
Ekologija i ekološki problemi
Sunday, 25 April 2010
 Termin ekologija je prvi put upotrijebljen 1866 godine od stranje Njemačkog biologa Ernsta Heinricha Haeckela i ima korijen u grčkoj riječi „oikos“( kuća), što je potpuno isti korijen kao i kod riječi ekologija što bi impliciralo proučavanje ekonomije u prirodi. Kako ekološki problemi postaju sve više javno popraćeni, ekologija je postala poprilično uopćena riječ usprkos njenom izvornom znanstvenom karakteru.

Opširnije...
 
Naša lokacija
Wednesday, 17 March 2010

Zgrada uprave i sjedište svih radnih jedinica JKP Komunalac, osim RJ Zelene Površine, nalazi se u naselju Miladije na adresi Husinskih Rudara bb. Za bolji prikaz naše lokacije možete se poslužiti dole postavljenim mapama.

     

Za realniji prikaz mape sa zoom opcijom kliknite sljedeci link.

Opširnije...
 
Da otpad ne (p)ostane problem
Saturday, 27 February 2010

 informacije o odgovornom postupanju s otpadom. Odlagališta pretrpana smećem postala su nažalost naša svakodnevica i veliki problem. No, to ne mora biti naša sudbina. Razumnim postupanjem s otpadom, najveći dio bačenih ostataka (s)tvari može se preraditi i pretvoriti u nove vrijedne i korisne tvari. Bezuvjetna pretpostavka za takvo civilizirano postupanje s otpadom jest odvojeno sakupljanje. Odvajanjem po vrstama otpada već u kućanstvu postiže se bolja kvaliteta sekundarnih sirovina i lakša prerada.

Opširnije...
 
Kontakt forma
Thursday, 25 February 2010

 Pozdrav svim našim klijentima, uz nadu da ćemo ovim putem obezbjediti bolju saradnju i lakšu komunikaciju, a sve u cilju poboljšanja naših usluga. Na sljedećem linku možete popuniti upitnik i uspješno ostvariti kontakt sa svim našim službama, a pri tome izbjeći troškove telefona, uz obećanje da ćete na sve vaše upite dobiti blagovremeni odgovor. Naravno, putem ovog formulara, možete slati i Vaše sugestije, pohvale i svakako kritike koje ćemo analizirati, i pokušati popraviti. Kontakt formu možete popuniti ovdje.

 
Posjeta Deponiji Desetine
Friday, 22 October 2010

 22 oktobra 2010, polaznici eko sekcije Hemijske srednje skole u Tuzli su posjetili Deponiju Desetine, gdje su uz podrsku uposlenika Deponije provedeni kroz kompletan proces proizvodnje u fabrici za selekciju komunalnog otpada. Nakon priblizavanja problematike i prednosti odvajanja pojedinih frakcija iz komunalnog otpada kad se tice cuvanja okolisa, obecana je obostrana saradnja za mogucnost selekcije otpada na izvoristu, u krugu pomenute skole, gdje ce se pokusati odvajati otpadni papir, kao i pet ambalaza i drugi plasticni otpad. Uz nadu da ce saradnja uroditi plodom, pozivamo i ostale skole da se pridruze akciji 'Čuvajmo okolinu ... Reciklirajmo zajedno' U nastavku pogledajte fotogaleriju ovdje.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 109 - 118 od 118

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević