11 februar 2012
Saturday, 11 February 2012

Tokom noći zabilježene padavine od 10-15cm novog snijega na području općine Tuzla, što je nanovo aktiviralo rad mehanizacije na uklanjanju snijega sa saobraćajnica I prioriteta. Jako niska temperatura ne dozvoljava efektnije djelovanje posipnog materijala, iako se proteklih dana i tokom noći vršilo posipanje ogromne količine istog. Saobraćajnice I prioriteta su prohodne, što će ostaviti prostora da se mehanizacija pošalje na saobraćajnice II i III prioriteta. Dodatne padavine i ekstremno niske temperature u ranim jutarnjim satima su otežale i rad odvoza smeća u visinskim zonama.  

 
Zimska služba 9 i 10 feb
Friday, 10 February 2012
Zabilježene ekstremno niske temperature proteklih dana u jutarnjim i noćnim satima. Sva mehanizacija JKP Komunalca je tokom dana bila angažovana na uklanjanju snijega sa saobraćajnica u gradu, proširivanju priključaka saobraćajnica padinskih naselja na glavne saobraćajnice, kao i veći broj raskrsnica u gradu. Sve glavne saobraćajnice u gradu su prohodne. Veći angažman posvećen je na solenju saobraćajnica u padinskim naseljima, kako bi se omogućio rad odvoza smeća u istim...
Opširnije...
 
10 februar 2012
Friday, 10 February 2012
Odvoz smeća iz kontejnera lociranih po gradu je zadovoljavajući. 90% kontejnera je uglavnom pokriven odvozom. Veliki minusi tokom noći i jutra proteklih dana izazvali su odredjene tehničke probleme na vozilima, zbog zgušnjavanja fluida, tako da je pomjeren rad istih od 0930 sati, a samim tim produžen rad do večernjih sati. Tokom vikenda Odvoz smeća će raditi prema vanrednom planu i programu, kako bi se u što većoj mjeri nadoknadile lokacije koje, zbog vremenskih nepogoda, se nisu bile u mogućnosti odraditi tokom sedmice, odredjeni broj brdskih naselja i prigradskih MZ u visinskim zonama...
Opširnije...
 
8 februar 2012
Thursday, 09 February 2012

Fotogalerija stanja saobraćajnica u jutro 8 februara 2012. Klikni ovdje.
 
Odvoz smeća 8 februar 2012
Wednesday, 08 February 2012
Obzirom na obilne količine snijega, koje su padale od 2 februara, otežan je odvoz smeća u visinskim zonama, na području općine Tuzla. U gradskoj zoni odvoz smeća iz kontejnera ide prema planu i programu, i uglavnom cijeli grad će se pokušati sanirati. Što se tiče individualnih stambenih objekata u visinskim zonama, odvoz komunalnog otpada je otežan, ali uz dodatni angažman mašina zimske službe na tim lokacijama, očekujemo da će se stanje narednih dana u značajnoj mjeri poboljšati. Također, prigradske MZ, u visinskim zonama će se pokušati sanirati u narednom periodu. Pozivamo i građane na strpljene, jer su u značajnoj mjeri otežani uslovi za rad i vozilima odvoza smeća, kao i radnicima na utovaru.
 
7-8 februar 2012
Wednesday, 08 February 2012
U večernjim satima 7 nov. došlo je do prestanka padavina. Sva mehanizacija je tokom noći bila angažovana na uklanjanju snijega sa saobraćajnica u gradu, i sa jutarnjim satima može se reći da su sve glavne saobraćajnice proširene, i očiščene od sniježnih nanosa. Veći broj raskrsnica u gradu je uređen, sa odstranjenim snijegom. Jako niska temperatura tokom noći (i do -18) nije dozvolila djelovanje abrazivnog materijala, što je umanjilo efekat i sliku na terenu, ali sa povećanjem temperature, će rezultati noćašnjeg rada svakako biti evidentni...
Opširnije...
 
7 februar 2012
Tuesday, 07 February 2012
Tokom dana 7. februara snijeg nastavio intenzivno padati. Sva mehanizacija i ljudstvo Zimske službe JKP Komunalca na terenu i nastavlja se intenzivno raditi na pluženju snijega sa saobraćajnica i lokalnih puteva koji se vežu na glavne saobraćajnice. Dodatno angažovane mašine radile na stvaranju prohodnosti na putevima koji gravitiraju MZ Gornja Tuzla, Ljubače, Kiseljak, Lipnica (Inkubacioni Centar)

Radnici Komunalca i dodatno angažovane mašine rade na ručnom i mašinskom čiščenju pješačkih zona, mostova, trotoara po gradu, prema planu i programu.
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 121 - 132 od 152

DIMNJACARSKA SLUZBA

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2018. - 31.12.2018. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SUBREC

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

Gostiju online: 2

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević