4 februar 2012
Saturday, 04 February 2012

Tokom noći sa 3. na 4. februar 2012 zabilježene su nove snježne padavine (novih cca 30cm) što je u značajnoj mjeri otežalo situaciju na terenu i otežalo rad zimske službe JKP Komunalac Tuzla.

Sve saobraćajnice koje su rađene prethodnog dana, a pripadaju IiII prioritetu su se morale nanovo raditi, tokom noći i cijeli dan 4 februara. Obzirom da se intenzitet padavina ne smanjuje, predviđamo da će se i tokom noći (4/5 februar) morati ponovo angažovati na istim saobraćajnicama, kako bi se omogućila prohodnost. Moramo napomenuti da u ovakvim situacijama, kada padnu velike količine snijega za kratko vrijeme, i iste ne prestaju, dužnost je obezbjediti prohodnost za saobraćajnice I i II prioriteta, a po omogućenoj prohodnosti, prilazi se dodatnom uređenju situacije na terenu. Rezultati na terenu uveliko zavise i od temperature, jer niska temp. dodatno pravi problem jer umanjuje efekat djelovanja abrazivnog materijala.

Opširnije...
 
3 februar 2012
Friday, 03 February 2012

 U noći 2 februara, oko 2200 sata snijeg je intenzivno počeo padati, te je dežurna služba zimskog održavanja JKP Komunalac Tuzla tokom cijele noći radila na pluženju snijega i posipanju abrazivnog materijala po saobraćajnicama I prioriteta. Obzirom na jak intenzitet padavina koje su još uvijek u toku, te prema vremenskoj prognozi isti neće biti smanjen narednih dana, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su pod vanrednim režimom rada, uz dodatno angažovano ljudstvo i iz drugih radnih jedinica JKP Komunalca.

Opširnije...
 
18 jan 2012
Wednesday, 18 January 2012
U noći sa utorka na srijedu (17/18 januar 2012) zabilježene su manje snježne padavine na području općine Tuzla, te su mašine za zimsku službu tokom noći vršili posipanje abrazivnog materijala po saobraćajnicama u nadležnosti JKP Komunalac Tuzla. Na svim dionicama bilo je neophodno i pluženje snijega. Sve saobraćajnice su prohodne.
 
Mapa postavljenih posuda za komunalni otpad
Friday, 12 November 2010
 Na području općine Tuzla JKP Komunalac ima 1245 poredanih posuda (1,1m3) za odvoz komunalnog otpada, raspoređenih po naseljima. Na mapi možete pogledati raspored svih posuda, osim dijelova općine koji nisu ucrtani na mapi. (Husino, Mramor, Lipnica, Gornja Tuzla, Solina, itd). U skorije vrijeme će se dodatno redati izvjestan broj posuda, što ćemo svakako propratiti i putem ovog portala. Na sljedećem linku možete pogledati mapu. link  
 
Deponija Desetine
Tuesday, 28 September 2010

Projekat upravljanja čvrstim otpadom Tuzla, na lokalitetu deponije Desetine uspješno okončan.

Opširnije...
 
Potpisivanje ugovora
Monday, 19 July 2010
 Danas, 19 jula 2010, JKP Komunalac Tuzla počinje sa potpisivanjem UGOVORA sa svim korisnicima naših usluga odvoza smeća-domaćinstva. Svakog radnog dana u periodu od 08:00-15:00 sati u Naplatnoj Službi JKP Komunalac Tuzla, ul. Husinskih rudara bb (Miladije) će se vršiti potpisivanje UGOVORA, a korisnici koji ne znaju našu lokaciju mogu se pomoći sljedećim linkom MAPA.
 
Plastika iz otpada
Tuesday, 01 June 2010

Plastika je umjetan materijal koji se ne može naći u prirodi. Stvara se kemijskim procesom polimerizacije. Polimerizacija je kemijska reakcija kojom se molekule nekog jednostavnog spoja (monomera) međusobno spajaju tako da nastane spoj (polimer) istog postotnog sastava, ali veće molekulske težine. Plastika se danas uglavnom proizvodi od sirove nafte i zemnog plina.
Ranije se za to koristio ugljen. Sirova nafta crpi se i prevozi do rafinerija kako bi se rafinirala i preradila u naftu, propan i butan.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 121 - 132 od 140

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević