Odvoz smeća 8 februar 2012
Wednesday, 08 February 2012
Obzirom na obilne količine snijega, koje su padale od 2 februara, otežan je odvoz smeća u visinskim zonama, na području općine Tuzla. U gradskoj zoni odvoz smeća iz kontejnera ide prema planu i programu, i uglavnom cijeli grad će se pokušati sanirati. Što se tiče individualnih stambenih objekata u visinskim zonama, odvoz komunalnog otpada je otežan, ali uz dodatni angažman mašina zimske službe na tim lokacijama, očekujemo da će se stanje narednih dana u značajnoj mjeri poboljšati. Također, prigradske MZ, u visinskim zonama će se pokušati sanirati u narednom periodu. Pozivamo i građane na strpljene, jer su u značajnoj mjeri otežani uslovi za rad i vozilima odvoza smeća, kao i radnicima na utovaru.
 
7-8 februar 2012
Wednesday, 08 February 2012
U večernjim satima 7 nov. došlo je do prestanka padavina. Sva mehanizacija je tokom noći bila angažovana na uklanjanju snijega sa saobraćajnica u gradu, i sa jutarnjim satima može se reći da su sve glavne saobraćajnice proširene, i očiščene od sniježnih nanosa. Veći broj raskrsnica u gradu je uređen, sa odstranjenim snijegom. Jako niska temperatura tokom noći (i do -18) nije dozvolila djelovanje abrazivnog materijala, što je umanjilo efekat i sliku na terenu, ali sa povećanjem temperature, će rezultati noćašnjeg rada svakako biti evidentni...
Opširnije...
 
7 februar 2012
Tuesday, 07 February 2012
Tokom dana 7. februara snijeg nastavio intenzivno padati. Sva mehanizacija i ljudstvo Zimske službe JKP Komunalca na terenu i nastavlja se intenzivno raditi na pluženju snijega sa saobraćajnica i lokalnih puteva koji se vežu na glavne saobraćajnice. Dodatno angažovane mašine radile na stvaranju prohodnosti na putevima koji gravitiraju MZ Gornja Tuzla, Ljubače, Kiseljak, Lipnica (Inkubacioni Centar)

Radnici Komunalca i dodatno angažovane mašine rade na ručnom i mašinskom čiščenju pješačkih zona, mostova, trotoara po gradu, prema planu i programu.
 
6-7 februar 2012
Tuesday, 07 February 2012
Tokom noći sa 6. na 7. februara zabilježene nove padavine od 10-15cm novog snijega.
Kompletna mehanizacija i ljudstvo Zimske službe Komunalca angažovano na terenu, i vrši se uklanjanje snijega i posipanje abrazivnog materijala po saobraćajnicama prema planu i programu rada. U više navrata tokom noći radilo se na prilazima bolnicima, sjeverna i dio južne magistrale, put deponije, transferzale u gradu.
Radjeno je u ulicama Armije BiH, Turalibegova, M.Fizovića, Sjenjak, Stupine, Zlokovac, Hukići, Momanovo, Vukovarska, Fočanska, Druga Krajiška do Baraka, Bećarevac, 6.Bosanska, Hasana Brkića, Slatina oko Doma Zdravlja, Paša bunar, Krečanska, Gujina, Put za Husino, Kiseljak, Put Breza, Pasci, Ravna Trešnja, Kula, Crvene Njive, Kužići, Slavinovići naselje, Križani.
 
6 februar 2012
Monday, 06 February 2012

Zabilježene nove padavine snijega tokom noći i tokom dana 6. februara 2012.

Kompletna mehanizacija i ljudstvo Zimske službe Komunalca je na terenu, i vrši se uklanjanje snijega i posipanje abrazivnog materijala po saobraćajnicama prema planu i programu rada.

Pored saobraćajnica u IiII prioritetu, radi se na obezbjeđivanju prohodnosti glavnih i sporednih ulica po visinskim zonama, sa lijeve i desne strane brda, kao i po prigradskim MZ.

Dvije dodatno angažovane mašine rade na uklanjanju snijega sa lokalnih puteva koji se vežu na glavne saobraćajnice, a iste gravitiraju MZ Husino i MZ Simin Han.

Radnici Komunalca rade na ručnom čiščenju pješačkih zona, mostova, trotoara po gradu.

 
5-6 februar 2012
Monday, 06 February 2012

Tokom noći 5. na 6. februar nastavljeni radovi zimske službe na pluženju i posipanju abrazivnog materijala po saobraćajnicama.

Radjeno je na potezu:

- Mramor, Stari Mramor, Marina Glava, Plane, Šički, Bukinje (stari put), Lipnica, Grebnica, Sr. Lipnica

- Put Husino-Kiseljak

- Put Deponije Desetine

- Prilazi bolnicama (Gradina i Slavinovići)

- Slavinovići, A.Šantića, Sjenjak, sjeverna i južna magistrala, i transverzale

- Aleja A.Izetbegovića, M.Fizovića, Turalibegova

- Vikaljska, B. Nušića

Ručno solenje šetališta na prilazima bolnici Gradina, trotoari na sjevernoj magistrali od Brčanske do zgrade T.Kantona, Oktobarska, Turalibegova, M.Delibašića

 
5 februar 2012
Sunday, 05 February 2012

Tokom dana (5 februar 2012) nastavljeno je sa radom zimske službe Komunalca na uklanjanju snijega sa saobraćajnica i posipanju abrazivnog materijala.

Mašinsko pluženje i posipanje je radjeno na potezu:

- Tetima-Hidani-Nikolići-Breške-G.iD.Obodnica-Avdibašići -Trstje-Grebnica-Lipnica

- Grabovica-Križani

- Put Breza-Kula-Ši Selo (B.Radića, Vukovarska, Zlokovac, Vakufska, Put Panorama)

- Orašje

- Požarnica (naselje Trakilovići)

- Vilušići

Mašinsko pluženje na potezima:

- Slavinovići naselje, Branilaca BiH, Alekse Šantića, Ismeta Mujezinovića

- Stupine, Aleja A.Izetbegovića

Dodatno solenje saobraćajnica na I prioritetu u gradu, sjeverna i južna magistrala, kao i prilazi bolnicama

U toku su radovi i sa dodatno angažovanim mašinama za uklanjanje snijega na lokalnim putevima koji se vežu na glavne saobraćajnice na potezu MZ Kiseljak, Ljubače i Husino, kao i MZ Lipnica (sve tri Lipnice), te visinske zone u MZ Centar (Kozlovac, Igmanskog Marša, Tubesija, Hamdije Pozderca, Altumbabići)

Nastavljeni su radovi na mašinskom i ručnom uklanjanju snijega sa pješačkih zona, trotoara.

 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 133 - 144 od 160

DIMNJACARSKA SLUZBA

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2019. - 31.12.2019. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2018. - 31.12.2018. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SUBREC

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević