Mapa postavljenih posuda za komunalni otpad
Friday, 12 November 2010
 Na području općine Tuzla JKP Komunalac ima 1245 poredanih posuda (1,1m3) za odvoz komunalnog otpada, raspoređenih po naseljima. Na mapi možete pogledati raspored svih posuda, osim dijelova općine koji nisu ucrtani na mapi. (Husino, Mramor, Lipnica, Gornja Tuzla, Solina, itd). U skorije vrijeme će se dodatno redati izvjestan broj posuda, što ćemo svakako propratiti i putem ovog portala. Na sljedećem linku možete pogledati mapu. link  
 
Deponija Desetine
Tuesday, 28 September 2010

Projekat upravljanja čvrstim otpadom Tuzla, na lokalitetu deponije Desetine uspješno okončan.

Opširnije...
 
Potpisivanje ugovora
Monday, 19 July 2010
 Danas, 19 jula 2010, JKP Komunalac Tuzla počinje sa potpisivanjem UGOVORA sa svim korisnicima naših usluga odvoza smeća-domaćinstva. Svakog radnog dana u periodu od 08:00-15:00 sati u Naplatnoj Službi JKP Komunalac Tuzla, ul. Husinskih rudara bb (Miladije) će se vršiti potpisivanje UGOVORA, a korisnici koji ne znaju našu lokaciju mogu se pomoći sljedećim linkom MAPA.
 
Plastika iz otpada
Tuesday, 01 June 2010

Plastika je umjetan materijal koji se ne može naći u prirodi. Stvara se kemijskim procesom polimerizacije. Polimerizacija je kemijska reakcija kojom se molekule nekog jednostavnog spoja (monomera) međusobno spajaju tako da nastane spoj (polimer) istog postotnog sastava, ali veće molekulske težine. Plastika se danas uglavnom proizvodi od sirove nafte i zemnog plina.
Ranije se za to koristio ugljen. Sirova nafta crpi se i prevozi do rafinerija kako bi se rafinirala i preradila u naftu, propan i butan.

Opširnije...
 
Osnovne osobine PET-a
Tuesday, 01 June 2010

 Polietilen tetraftalat (PET) je jak ali lagan polimer koji se sastoji od dugih lanaca ponavljajućih jedinica koje sadrže ugljik, kisik i vodik (Slika 1). Povećanjem molekularne mase, koja se obično kreće od 100-200, poboljšavaju se svojstva ovog polimera. To je materijal koji je nelomljiv, otporan na mehanička oštećenja, izuzetno lagan, što ga čini vrlo podatnim materijalom za dizajniranje.

Opširnije...
 
Biomasa, otpad i biogoriva
Saturday, 22 May 2010

 Biomasa je biorazgradivi dio proizvoda, otpada i ostataka poljoprivredne proizvodnje (biljnog i životinjskog porijekla), šumarske i srodnih industrija. Energija iz biomase dolazi u čvrstom, tekućem (npr. biodizel, bioetanol, biometanol) i plinovitom stanju (npr. bioplin, plin iz rasplinjavanja biomase i deponijski plin).

Opširnije...
 
Razvijanje ekološke svijesti kod djece
Monday, 03 May 2010
 Svako od nas na razne načine utječe na svoj okoliš. Svojim postojanjem i djelovanjem mijenjamo prirodu, katkad na dobar, no nažalost, vrlo često i na loš način. Time neposredno utječemo i na cijelu našu planetu Zemlju. Trošimo njena bogatstva, zagađujemo vodu, zrak i zemlju, trujemo je i uništavamo. Svijest o tom čovjekovom destruktivnom ponašanju prema majci-Zemlji nije kod svakog čovjeka, ni u svakom dijelu svijeta, jednako razvijena.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 133 - 144 od 149

DIMNJACARSKA SLUZBA

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2018. - 31.12.2018. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SUBREC

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

Gostiju online: 1

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević