Čiščenje vodotoka u toku
Tuesday, 23 September 2014

 Mehanizacija i radnici JKP "Komunalac" Tuzla d.o.o. otpočeli su sa radovima na uklanjanju rastinja i smeća sa padina korita rijeke Jale prema utvrđenom planu i programu definisanom u projektu "Uklanjanje nanosa i naplavina sa obala i iz korita vodotokova na području općine Tuzla, nastalih nakon poplava u maju 2014. godine" koji je zaključen dana 05.09.2014. godine u Tuzli, između ugovornih strana: Fonda otvoreno društvo BiH, Općine Tuzla i JKP Komunalac Tuzla. Na poslovima ručnog izvlačenja otpada angažovan je veći broj radnika, nezaposlenih osoba sa evidencije Općinskog biroa za zapošljavanje. U sljedećoj fotogaleriji možete pratiti tok radova. Link

 
Čiščenje vodotoka u pripremi
Wednesday, 10 September 2014

 U narednom periodu mehanizacija i radnici JKP Komunalac Tuzla će biti angažovani na poslovima čiščenja vodotoka od rastinja i nanosa u koritima i sa obala rijeka, potoka. Radit će se dionica rijeke Jale (od mosta kod Doma Penzionera do zapadne granice opštine Tuzla (u dužini 8.5km, regulisano korito potoka Joševica (200m) i regulisano korito Mramorskog potoka od 1,8km.

Predviđeni radovi su definisani u projektu "Uklanjanje nanosa i naplavina sa obala i iz korita vodotokova na području općine Tuzla, nastalih nakon poplava u maju 2014. godine" koji je zaključen dana 05.09.2014. godine u Tuzli, između ugovornih strana: Fonda otvoreno društvo BiH, Općine Tuzla i JKP Komunalac Tuzla.  

 
Potpisan ugovor o čišćenju korita vodotoka
Wednesday, 10 September 2014
 Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović i koordinator projekta kojeg sprovodi Fond za otvoreno društvo BiH Bogdan Popović, danas su potpisali ugovor o realizaciji pomoći u saniranju šteta izazvanim nastupanjem prirodne nesreće u općini Tuzla. Konkretno, riječ je o uklanjanju nanosa i naplavina sa obala i korita vodotoka na području općine Tuzla.
Opširnije...
 
Krupni otpad - proljeće 2014
Friday, 04 April 2014

Na osnovu člana 123. Odluke o komunalnom redu Općine Tuzla (Službeni glasnik Općine Tuzla 4/10-drugi dio), JKP „Komunalac“ Tuzla će prema Programu odvoza i deponovanja komunalnog otpada na području Općine Tuzla za 2014. godinu u aprilu mjesecu 2014. godine sprovesti Akciju proljetnog odvoza krupnog i kabastog otpada. Proljetna akcija organizovanog odvoza krupnog i kabastog otpada, predviđena je u vrijeme redovnog odvoza komunalnog otpada, u sedmici od 21. aprila - 27. aprila 2014. godine u vremenu od 8 do 14 sati. Otpad će se.....

Opširnije...
 
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Friday, 21 March 2014

Tuzla, 21.3.2014. godine
 

Primarna selekcija otpada uvedena je u 28 škola u Užicu i Tuzli

Najvažnija dostignuća, rezultati i efekti projekta “Uspostavljanje sistema primarne selekcije otpada u školama u Užicu i Tuzli“, koji finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina, su prezentirani danas na završnoj konferenciji projekta

Opširnije...
 
NAJAVA ZAVRŠNE KONFERENCIJE PROJEKTA SWL
Wednesday, 19 March 2014

Zadovoljstvo nam je informisati vas o organizaciji Završne konferencije projekta koji finansira EU „Uspostavljanje sistema primarne selekcije otpada u školama u Užicu i Tuzli“, na kojoj će biti predstavljena najvažnija dostignuća, rezultati i efekti ovog projekta.

Datum održavanja: 21. mart, 2014. godina
Vrijeme održavanja: 11:30 – 14:00 sati
Mjesto održavanja: "Kristalna dvorana" Hotel Tuzla

 

Opširnije...
 
PROMO VIDEO SA EKO KAMPA TUZLA 2014
Wednesday, 05 March 2014

Reportaža sa Eko Kampa Tuzla 2014 održanog od 08-12. januara, 2014. godine u Ormanici kod Srebrenika. Učestvovalo 28 srednjoškolaca iz 14 srednjih škola iz Užica i Tuzle u pratnji voditelja eko sekcija iz svojih škola na petodnevnom kampu u sklopu projekta Schools Waste Less (Primarna selekcija komunalnog otpada u srednjim i osnovnim školama u Užicu i Tuzli) Projekat finansira EU iz Instrumenata za predpristupnu pomoć (IPA), a realizuju ga dva komunalna preduzeća, ''Komunalac'' Tuzla i ''Duboko'' Užice u saradnji sa nekoliko nevladinih organizacija. (CEE Tuzla, UN Opstanak iz Užica, RRA Zlatibor iz Užica.) "Ovaj promo film je urađen uz pomoć Evropske unije. Sadržaj ovog filma je isključiva ogovornost partnera na projektu i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije". Promo video sa EKO KAMPA TUZLA 2014..

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 48 od 115

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević