4. januar, 2016
Monday, 04 January 2016

Sa prestankom padavina, tokom noći sa 3. na 4. januar, 2016, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i radi se na obezbjeđivanju prohodnosti saobraćajnica II i III prioriteta. Saobraćajnice I prioriteta su prohodne i posute abrazivnim materijalom. Konkretniji učinak na terenu očekujemo sa povećanjem temperature, budući da je u jutarnjim satima zabilježena temperatura -12C što onemogućuje efekat topljenja snijega. Trenutno je temperatura u blagom porastu, tako da tokom dana očekujemo i bolju situaciju na terenu. Tokom protekle noći i današnjeg dana angažovani su mali traktori na uklanjanju snijega sa trotoara i pješačkih zona. Određeni broj radnika radi na ručnom uklanjanju snijega sa trotara i pješačkih zona, gdje zbog konfiguracije i širine istih onemogućen pristup radnih mašina.

Sa početkom padavina radne mašine rade 24 sata i utrošeno je preko 80 tona posipnog materijala. Tokom protekle sedmice, prije početka padavina, a po nalogu Službe za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica grada Tuzla, izvršena je distribucija 40 tona soli za sve Mjesne zajednice, za održavanje ulica, sokaka i zaseoka u visinskim zonama, a koje nisu u programu redovnog zimskog održavanja.

U večernjim satima, kada se smanji intenzitet saobraćaja u gradu, veći intenzitet rada će biti usmjeren na raščišćavanju i uređenju raskrsnica i transverzala koje spajaju sjevernu i južnu magistralu, kao i prateće ulice. Tokom dana i naredne noći radiće se i u visinskim zonama, što podrazumjeva uklanjanje snijega sa glavnih saobraćajnica i posipanje posipnog materijala.

 
3. januar 2016
Sunday, 03 January 2016

Tokom noći i dana (2-3.januar.2016) zabilježen je jak intenzitet sniježnih padavina na području grada Tuzla.    Dežurna zimska služba JKP Komunalac Tuzla sa početkom padavina intenzivno radi na uklanjanju snijega sa saobraćajnica prema planu i programu rada zimske službe.

Jak intenzitet padavina zadržavao je mehanizaciju na obezbjeđivanju prohodnosti saobraćajnica prvog prioriteta (prioriteti), a uz očekivano smanjenje intenziteta padavina tokom dana (nedjelja) pokušati će se obezbjediti prohodnosti i na ostalim prioritetima.

Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su na terenu. Pored saobraćajnica radi se i na mašinskom uklanjanju snijega sa trotoara i pješačkih zona (malim traktorima), a ručno se radi i na uklanjanju snijega sa stepeništa i mostova. Radne mašine su raspoređene po prioritetima, sjeverna magistrala, dio južne magistrale koji održava JKP Komunalac Tuzla, pristupni putevi bolnicama, a veliki traktori su raspoređeni po visinskim zonama u gradu.

Sa očekivanim smanjenjem intenziteta padavina, tokom dana i naredne noći, uz obezbjeđenu prohodnost na prvom prioritetu, radit će se intenzivnije na ukalnjanju snijega sa saobraćajnica II i III prioriteta.

Dežurna služba zimske službe je 24 sata na terenu, i u narednim danima će se intenzivno raditi do potpune prohodnosti saobraćajnica i pješačkih zona na području grada Tuzla.

 
Video prezentacija Komunalca
Thursday, 02 April 2015
 
Video prezentacija čiščenja vodotoka
Thursday, 02 April 2015
 
Radne jedinice Komunalca
Thursday, 02 April 2015

ODVOZ KOMUNALNOG OTPADA

HIGIJENA GRADA I ZIMSKA SLUŽBA


PARKOVI I ZELENE POVRŠINE

UPRAVLJANJE ČVRSTIM OTPADOM

 
Promo brošura
Wednesday, 01 April 2015
 
INFO CENTAR TUZLA
Wednesday, 01 April 2015

  Pozivamo korisnike naših usluga da posjete info pult JKP "Komunalac" d.o.o. Tuzla u INFO CENTRU TUZLA, koji se nalazi u Turalibegovoj ulici, u centru grada kod Kapije.

Svaki radni dan od 08:00-16:00 sati, na našem info pultu možete:

- Potpisati Ugovor za uslugu odvoza komunalnog otpada
- Provjeriti stanje vaše analitičke kartice za uslugu odvoza komunalnog otpada
- Prijaviti  ili odjaviti korisnika usluga
- Dobiti informacije o radu preduzeća
- Uputiti vaše primjedbe i sugestije na rad našeg preduzeća

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 72 od 149

DIMNJACARSKA SLUZBA

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2018. - 31.12.2018. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SUBREC

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević