8. januar, 2016
Friday, 08 January 2016

Tokom noći 7. na 8. januar, 2016. god. dežurna služba zimskog održavanja radila na oslobađanju autobuskih stajališta i raskrsnica na južnoj i sjevernoj saobraćajnici od leda i snijega, kao i određeni dio trotoara gdje je moguć pristup mehanizaciji. Jedan dio mehanizacije je bio angažovan na oslobađanju od leda i snijega saobraćajnica II i III prioriteta. Jači minus u jutarnjim satima usmjerio je jedan dio mehanizacije na posipanje abrazivnog materijala po saobraćajnicama I prioriteta.

Tokom dana planiran je nastavak uređenja trotoara i sporednih ulica u gradu ručnim i mašinskim putem, a dio mehanizacije će raditi na uklanjanju leda i snijega sa saobraćajnica u padinskim naseljima i prigradskim mjesnim zajednicama.  

 
6 januar, 2016
Wednesday, 06 January 2016

Sa današnjim danom 6. januar, 2016 (11:00 sati) nastavljeno je sa radom službe zimskog održavanja.

Sve raspoložive ekipe su na terenu. Trenutno se radi na saobraćajnicama II prioriteta (glavne saobraćajnice u prigradskim mjesnim zajednicama), a sve saobraćajnice I prioriteta su kompletno prohodne. Jedna radna mašina radi na čiščenju ulica koje povezuju sjevernu i južnu magistralu, kao i saobraćajnica u gradskim naseljima.

Tokom noći radilo se na oslobađanju raskrsnica i sporednih ulica koje gravitiraju centrom grada. Izvršeno je dodatno posipanje abrazivnog materijala, kako bi se omogućilo otapanje i uklanjanje formiranih ledenih ploča na ulicama koje povezuju sjevernu, južnu magistralu, kao i sporedne ulice u gradu. Ručno se vrši uklanjanje leda i snijega na pješačkim prelazima, raskrsnicama, i pješačkim stazama.

Sa večernjim satima, kada se smanji intenzitet saobraćaja, dodatno će se raditi na oslobađanju raskrsnica, i spojeva padinskih naselja na glavne saobraćajnice, a ovisno o intenzitetu eventualnih padavinama tokom noći, raspoloživa mehanizacija će biti vraćena na održavanje saobraćajnica I prioriteta.

Služba zimskog održavanja radi 24 sata, i u tom režimu rada će se nastaviti raditi sve do obezbjeđenja potpune prohodnosti na svim saobraćajnicama koje su u programu održavanja.

 
5. januar, 2016
Tuesday, 05 January 2016
Tokom večernjih sati i noći sa 4. na 5. januar, 2016. zabilježene su nove padavine (snijeg i ledena kiša). Isto je uzrokovalo zadržavanje mehanizacije na saobraćajnicama prvog prioriteta tokom noći. U ranim jutarnjim satima jedan dio mehanizacije je radio na oslobađanju raskrsnica od nanosa snijega na dijelu sjeverne i dijelu južne magistrale. U toku današnjeg dana sva mehanizacija će biti raspoređena na prigradskim naseljima i visinskim zonama. Jedan dio radne snage radit će na oslobađanju pješačkih staza na semaforima i raskrsnicama na južnoj i sjevernoj saobraćajnici, a drugi na čiščenju trotoara prema bolnici Gradina. U centru grada će se nastaviti sa čiščenjem i proširenjem pješačkih staza, a mali traktori su raspoređeni na trotoarima pored glavnih saobraćajnica.   
 
Sa oslobađanjem dionica u drugom prioritetu, tokom noći sa 5. na 6. januar, kada slabija frekvencija saobraćaja omogući, planiran je ulazak mehanizacije u gradska naselja i dodatno raščišćavanje transverzala i raskrsnica. Eventualno nove padavine tokom dana i naredne noći uzrokovati će zadržavanje mehanizacije na održavanju saobraćajnica prvog prioriteta.
 
 
4. januar, 2016
Monday, 04 January 2016

Sa prestankom padavina, tokom noći sa 3. na 4. januar, 2016, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i radi se na obezbjeđivanju prohodnosti saobraćajnica II i III prioriteta. Saobraćajnice I prioriteta su prohodne i posute abrazivnim materijalom. Konkretniji učinak na terenu očekujemo sa povećanjem temperature, budući da je u jutarnjim satima zabilježena temperatura -12C što onemogućuje efekat topljenja snijega. Trenutno je temperatura u blagom porastu, tako da tokom dana očekujemo i bolju situaciju na terenu. Tokom protekle noći i današnjeg dana angažovani su mali traktori na uklanjanju snijega sa trotoara i pješačkih zona. Određeni broj radnika radi na ručnom uklanjanju snijega sa trotara i pješačkih zona, gdje zbog konfiguracije i širine istih onemogućen pristup radnih mašina.

Sa početkom padavina radne mašine rade 24 sata i utrošeno je preko 80 tona posipnog materijala. Tokom protekle sedmice, prije početka padavina, a po nalogu Službe za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica grada Tuzla, izvršena je distribucija 40 tona soli za sve Mjesne zajednice, za održavanje ulica, sokaka i zaseoka u visinskim zonama, a koje nisu u programu redovnog zimskog održavanja.

U večernjim satima, kada se smanji intenzitet saobraćaja u gradu, veći intenzitet rada će biti usmjeren na raščišćavanju i uređenju raskrsnica i transverzala koje spajaju sjevernu i južnu magistralu, kao i prateće ulice. Tokom dana i naredne noći radiće se i u visinskim zonama, što podrazumjeva uklanjanje snijega sa glavnih saobraćajnica i posipanje posipnog materijala.

 
3. januar 2016
Sunday, 03 January 2016

Tokom noći i dana (2-3.januar.2016) zabilježen je jak intenzitet sniježnih padavina na području grada Tuzla.    Dežurna zimska služba JKP Komunalac Tuzla sa početkom padavina intenzivno radi na uklanjanju snijega sa saobraćajnica prema planu i programu rada zimske službe.

Jak intenzitet padavina zadržavao je mehanizaciju na obezbjeđivanju prohodnosti saobraćajnica prvog prioriteta (prioriteti), a uz očekivano smanjenje intenziteta padavina tokom dana (nedjelja) pokušati će se obezbjediti prohodnosti i na ostalim prioritetima.

Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su na terenu. Pored saobraćajnica radi se i na mašinskom uklanjanju snijega sa trotoara i pješačkih zona (malim traktorima), a ručno se radi i na uklanjanju snijega sa stepeništa i mostova. Radne mašine su raspoređene po prioritetima, sjeverna magistrala, dio južne magistrale koji održava JKP Komunalac Tuzla, pristupni putevi bolnicama, a veliki traktori su raspoređeni po visinskim zonama u gradu.

Sa očekivanim smanjenjem intenziteta padavina, tokom dana i naredne noći, uz obezbjeđenu prohodnost na prvom prioritetu, radit će se intenzivnije na ukalnjanju snijega sa saobraćajnica II i III prioriteta.

Dežurna služba zimske službe je 24 sata na terenu, i u narednim danima će se intenzivno raditi do potpune prohodnosti saobraćajnica i pješačkih zona na području grada Tuzla.

 
Video prezentacija Komunalca
Thursday, 02 April 2015
 
Video prezentacija čiščenja vodotoka
Thursday, 02 April 2015
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 84 od 164

DIMNJACARSKA SLUZBA

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2019. - 31.12.2019. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2018. - 31.12.2018. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2017. - 31.12.2017. GODINE

 

 PREUZMI OVDJE

 

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SUBREC

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

Gostiju online: 1

SHOOLS WASTE LESS

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević