Zimska služba 9 i 10 feb
Friday, 10 February 2012
Zabilježene ekstremno niske temperature proteklih dana u jutarnjim i noćnim satima. Sva mehanizacija JKP Komunalca je tokom dana bila angažovana na uklanjanju snijega sa saobraćajnica u gradu, proširivanju priključaka saobraćajnica padinskih naselja na glavne saobraćajnice, kao i veći broj raskrsnica u gradu. Sve glavne saobraćajnice u gradu su prohodne. Veći angažman posvećen je na solenju saobraćajnica u padinskim naseljima, kako bi se omogućio rad odvoza smeća u istim...
Opširnije...
 
10 februar 2012
Friday, 10 February 2012
Odvoz smeća iz kontejnera lociranih po gradu je zadovoljavajući. 90% kontejnera je uglavnom pokriven odvozom. Veliki minusi tokom noći i jutra proteklih dana izazvali su odredjene tehničke probleme na vozilima, zbog zgušnjavanja fluida, tako da je pomjeren rad istih od 0930 sati, a samim tim produžen rad do večernjih sati. Tokom vikenda Odvoz smeća će raditi prema vanrednom planu i programu, kako bi se u što većoj mjeri nadoknadile lokacije koje, zbog vremenskih nepogoda, se nisu bile u mogućnosti odraditi tokom sedmice, odredjeni broj brdskih naselja i prigradskih MZ u visinskim zonama...
Opširnije...
 
8 februar 2012
Thursday, 09 February 2012

Fotogalerija stanja saobraćajnica u jutro 8 februara 2012. Klikni ovdje.
 
Odvoz smeća 8 februar 2012
Wednesday, 08 February 2012
Obzirom na obilne količine snijega, koje su padale od 2 februara, otežan je odvoz smeća u visinskim zonama, na području općine Tuzla. U gradskoj zoni odvoz smeća iz kontejnera ide prema planu i programu, i uglavnom cijeli grad će se pokušati sanirati. Što se tiče individualnih stambenih objekata u visinskim zonama, odvoz komunalnog otpada je otežan, ali uz dodatni angažman mašina zimske službe na tim lokacijama, očekujemo da će se stanje narednih dana u značajnoj mjeri poboljšati. Također, prigradske MZ, u visinskim zonama će se pokušati sanirati u narednom periodu. Pozivamo i građane na strpljene, jer su u značajnoj mjeri otežani uslovi za rad i vozilima odvoza smeća, kao i radnicima na utovaru.
 
7-8 februar 2012
Wednesday, 08 February 2012
U večernjim satima 7 nov. došlo je do prestanka padavina. Sva mehanizacija je tokom noći bila angažovana na uklanjanju snijega sa saobraćajnica u gradu, i sa jutarnjim satima može se reći da su sve glavne saobraćajnice proširene, i očiščene od sniježnih nanosa. Veći broj raskrsnica u gradu je uređen, sa odstranjenim snijegom. Jako niska temperatura tokom noći (i do -18) nije dozvolila djelovanje abrazivnog materijala, što je umanjilo efekat i sliku na terenu, ali sa povećanjem temperature, će rezultati noćašnjeg rada svakako biti evidentni...
Opširnije...
 
7 februar 2012
Tuesday, 07 February 2012
Tokom dana 7. februara snijeg nastavio intenzivno padati. Sva mehanizacija i ljudstvo Zimske službe JKP Komunalca na terenu i nastavlja se intenzivno raditi na pluženju snijega sa saobraćajnica i lokalnih puteva koji se vežu na glavne saobraćajnice. Dodatno angažovane mašine radile na stvaranju prohodnosti na putevima koji gravitiraju MZ Gornja Tuzla, Ljubače, Kiseljak, Lipnica (Inkubacioni Centar)

Radnici Komunalca i dodatno angažovane mašine rade na ručnom i mašinskom čiščenju pješačkih zona, mostova, trotoara po gradu, prema planu i programu.
 
6-7 februar 2012
Tuesday, 07 February 2012
Tokom noći sa 6. na 7. februara zabilježene nove padavine od 10-15cm novog snijega.
Kompletna mehanizacija i ljudstvo Zimske službe Komunalca angažovano na terenu, i vrši se uklanjanje snijega i posipanje abrazivnog materijala po saobraćajnicama prema planu i programu rada. U više navrata tokom noći radilo se na prilazima bolnicima, sjeverna i dio južne magistrale, put deponije, transferzale u gradu.
Radjeno je u ulicama Armije BiH, Turalibegova, M.Fizovića, Sjenjak, Stupine, Zlokovac, Hukići, Momanovo, Vukovarska, Fočanska, Druga Krajiška do Baraka, Bećarevac, 6.Bosanska, Hasana Brkića, Slatina oko Doma Zdravlja, Paša bunar, Krečanska, Gujina, Put za Husino, Kiseljak, Put Breza, Pasci, Ravna Trešnja, Kula, Crvene Njive, Kužići, Slavinovići naselje, Križani.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 85 - 96 od 115

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević