Svečano otvoren ogledni centar za odlaganje sekundarnih sirovina PDF Ispis E-mail
Administrator   
Thursday, 27 April 2017

Svečano otvaren prvi Centar za odvajanje sekundarnih sirovina u kojem će građani Tuzle imati mjesto gdje će moći odložiti staklenu ambalažu, plastiku, papir, karton limenke, kao i otpadne baterije. Pored Grada Tuzla, JKP-a “Komunalac“ i Ambasade Švicarske u BiH, u izgradnju, osposobljavanje i njegov rad su se uključili i Centar za ekologiju i energiju, i  Eko život- ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH. Formiranje Centra i uspostavljanje sistema prikupljanja i recikliranja sekundarnih sirovina,  predstavljaju značajne pomake vezane za upravljanje otpadom na području grada Tuzle, prema standardima EU. Ovaj pilot projekat će pokazati zainteresiranost građana da počnu sa odvajanjem ovih vrijednih sirovina i, ako se pokažu pozitivni rezultati, projekat će se prenijeti i na druge dijelove grada.

+/-
Komentiraj
Ime:
Email:
 
Naslov:
 
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
+/- Komentari
Dodaj Novi Traži

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Friday, 28 April 2017 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

IZVJEŠTAJI

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2016. - 31.12.2016. GODINE

PREUZMI OVDJE

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

O POSLOVANJU PREDUZEĆA

ZA PERIOD

01.01.2015-31.12.2015.GODINE

PREUZMI OVDJE

SERVISNE INFORMACIJE

Poziv svim vlasnicima firmi za ostvarivanje poslovne saradnje iz oblasti marketinga. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla svakog mjeseca štampa i podijeli oko 38.500 računa za korisnike naših usluga odvoza smeća iz kategorije domaćinstava koji žive na području grada Tuzla i to svih 40 Mjesnih zajednica (gradskih i prigradskih). Više informacija na sljedećem linku.

...

 

 

 

 ANKETA

Da li biste razdvajali vaš otpad iz domaćinstva, ako se zato stvore uslovi?
 

Galerija slika

TRENUTNO NA SITE-U

SHOOLS WASTE LESS

VIDEO PREZENTACIJE

POSLOVNI PARTNERI

Općina Tuzla

VREMENSKA PROGNOZA


design by Edin Dizdarević